Aivopesu




Olemme alttiina aivopesulle heti sen jälkeen, kun vedämme ensimmäisen kerran henkeä, tähän maailmaan tullessa, tai ehkä jo sitä ennenkin. Joutuuhan tämän maailman mölinöitä kuuntelemaan jo ennen syntymääkin. Mitä siitä sitten ymmärrämme, se on toinen juttu.


Sen jälkeen, kun sinulle on toivotettu, tervetuloa maailmaan, saat "kymmenen pistettä ja papukaijamerkin" ja ensimmäiset pakollisen piikit ahteriisi. Halusit tai et. 

Siitä se lysti alkaa. Pääset byrokratian rattaisiin pyörimää sotujesi ja hetujesi kanssa. Ja yhteiskunta pitää huolen siitä, ettet turhaan rasita omia aivojasi, vaan kaikki sinun tarvitsema informaatio, syötetään sinulle jo äidinmaidossa.

Kännykkä vaan kouraan heti, kun pysyy ja napit korville, ettei vanhempien tarvitse enemmälti, paapoa ja paimentaa.

Kyllä some hoitaa ja antaa suunnattomasti sopivia virikkeitä. Nuorena se on vitsa väännettävä.


Ei lasten anneta enää lapsia olla, vaan heidät kiikutetaan tarhaan heti, kun kynnelle kykenevät. Opettelemaan sosiaalista kanssakäymistä ja kyynärpäätaktiikkaa.

Ilmankos minä en ole sitä oppinut, kun mun lapsuudessa ei ollut sen enempää tarhoja kuin kännyköitäkään. Kotona vaan kontattiin pitkin lattioita ja leluilla leikittiin. Ihan puupäitähän me oltiin, näihin nykyisiin nettisurffareihin verrattuna.


Näiltähän onnistuu kännykän näpyttely jo babysitterissä ja tarhassa opitaan lisää vinkeitä, elämänkoulua varten.

Eiköhän se kännykkä juurru käteen jo ennen kouluikää ja matka aivopestyksi, kunnon kansalaiseksi, pääsee näin hyvään alkuun.

Kyllähän se kaikenlainen aivopesu aloitetaan jo tarhaiässä ihan toden teolla. Kädestä pitäen opetetaan, kuinka tässä maailmassa pitää käyttäytyä, että sopeutuu laumaan. 

Rutistetaan ipanoista oma voima ulos. Ei kai sitä nyt kenenkään sovi sooloilla ja ajatella omilla aivoillaan. 



Koulussa aivopesu sitten aloitetaan, vähän isommalla volyymilla. Kaikki riepu Petterit ja Keijo Annikit tungetaan samaan muottiin, mahtuivat sitten tai ei.

Siitä masiinasta tulee ulos vain pelkkiä tottelevaisia hoomoilasia. Loput jääräpäät eksyvät vuosien myötä byrokratian sokkeloihin tai joutuvat lääkityksen piiriin. Kyllä tohtoreilta aina pillereitä löytyy joka vaivaan, sekä keksittyyn, että todelliseen. Jos aivopesu ei tehoa, niin olet automaattisesti lääkityksen tarpeessa.


Nämä nykyiset lapset ovat jo syntyessään henkisiä ja kanavat auki ja se aiheuttaa yhteiskunnassa aina vaan enemmän ongelmia. 

He eivät sopeudu tämän maailman ahtaisiin muotteihin, vaan alkavat kapinoida jo varahaisessa iässä. Koulu ja sen opetukset eivät kiinnosta.

Mutta systeemi on ikävä kyllä jähmeä, eikä pysty muuttumaan samaa tahtia ipanoiden kanssa. Lapset ja nuoret voivat jo tällä hetkellä, tosi huonosti. 



Mikä sitten on yhteiskunnan vastine tälle pahoinvoinnille. Leikkaukset, kiristykset, pakkotoimet, pelottelu, uhkailu ja kiristys yms. 

Missä on kannustaminen yksilöllisyyteen ja omilla aivoilla ajattelemiseen? Eihän me nyt sentään mitään klooneja olla, vaikka meistä väkisin sellaisia, yritetään tehdäkin. 


Aikaisemmat sukupolvet on saatu aivopestyä auktoriteettiuskovaisiksi, tottelevaisiksi, alistuviksi maan matosiksi, mutta ei se enää onnistu. Ja se on hyvä se, vaikka aiheuttaakin maailmassa kaaosta. 

Olis jo vihdoinkin aika riisua naamarit ja näyttäytyä juuri sellaisina, kuin olemme. Aitoina yksilöinä, jotka elävät sellaista elämää, jota haluavat ja ovat omassa voimassaan.

Eivät suostu aivopesuun ja yhteiskunnan typeriin sääntöihin, vaan ajattelevat omilla aivoillaan.

Ihmiset muuttuvat ja maailma sen myötä, halusivat päättäjät sitä tai ei. 



Ehkä heidän on aika alkaa sopeutua siihen, että tämä ylösalaisin maailma, keikahtaa kohta takaisin oikein päin ja he saavat maistaa omaa lääkettään.

Aikaa se voi viedä, mutta muutos on väistämätön. Jossain vaiheessa tulee pohja vastaan ja sen jälkeen suunta on vaan ylöspäin. Kohti uutta, parempaa maailmaa, meille kaikille.




Mukavaa viikonloppua 💕🤗💕


Annetaan hyvän kiertää 🌞😇🌞


 T: Merja




 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti