Perhosefekti


Tämä päivä ei ollut murmelipäivä. Tämä päivä oli ylösalaisin päivä 🤪 Tänään tein vain niitä asioita, joita huvitti tehdä ja jos ei huvittanut, niin en tehnyt niitäkään. Lilluin vaan mahdollisimman paljon, omassa liemessäni ja yritin tehdä kaiken, eri tavalla, kuin ennen. Katsotaan, onko sillä mitään vaikutusta, minun maailmaani tai ylipäätään mihinkään.

Mikähän siinäkin on, että vaikka elämässä tekisi kuinka paljon muutoksia, hetken päästä se murmeli kaivautuu taas ulos kolostaan ja alkaa kiertää samaa rataa. Aamusta iltaan ja päivästä toiseen. 

Tänä aurinkoisena päivänä katselin hetken maailmaa, hyttysenpaskan perspektiivistä. Eli tunnustelin miltä tuntuu olla täysin tarpeeton ja olematon, maailmankaikkeuden keskellä. 

Tänään olin olemassa vain itselleni. Nakkasin kellon pöytälaatikkoon ja lilluin elämän virrassa. 

Aurinko ainakin nousi niin kuin ennenkin ja mollotti aikansa taivaalla, painuen lopulta horisontin taa. Ei se siihen minun apuani tarvinnut. 

Maapallo tai mikä lätty se nyt kenenkin mielestä on, jatkoi "pyörimistään" tai olemistaan ja karavaani kulkemistaan. Minusta riippumatta. 

Oravanpyörä pyöri ja orjat siinä hyöri. Ei minua sielläkään tarvittu, sähläämässä ja sotkemassa.

Tietokone sai levätä kerrankin, melkein koko päivän, omassa rauhassaan. Kännykkä öllötti onnellisena pöydän kulmalla ja telkkarikin toljotti nurkassa tyhjänpanttina.

Tänään ei tarvinnut katsella videoita, eikä kuunnella ihmisten viisaita keskusteluja. Ellen nyt sitten illan päätteeksi siihen hommaan vielä innostu. Mutta ehtiipä niitä kyllä seurata, joku toinenkin päivä tai jättää kokonaan seuraamatta. Tuskinpa se maailma kaatuu huomennakaan, vaikken siihen niin paljon, osaa ottaisikaan.

Eli maailmassa kaikki hyvin ilman, että minun tarvitsi laittaa tikkua ristiin sen eteen. Sain tehdä niitä asioita, joita halusin, silloin kun halusin. Välittämättä muista ihmisistä tai maailmanmenosta. Kaiken kaikkiaan oli tosi hyvä päivä ja erilainen kuin ennen. Sai murmelikin mököttää rauhassa, omassa kolossaan.

Tämän postauksenkin olisin tietysti voinut jättää kokonaan tekemättä, mutta sainhan ainakin siirrettyä sen aamusta iltaan. Olihan sekin jo jonkinlainen lisämuutos, jokapäiväisessä elämässäni. 

Mitä huominen tuo tullessaan, sen aika näyttää 😊

Mukavaa iltaa ja hyvää yötä 😴 💤

T: Merja

 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti