Älytön kännykkä




On tämä maailma kyllä kummalliseksi muuttunut, kun nykyisin pikku ipanoillekin isketään toiseen käteen tuttipullo ja toiseen älypuhelin. Siinä ne sitten mennä potkuttelevat babysitterissä kännykkää näpytellen ja välillä tuttupullosta huikkaa ottaen. Onkohan niillä se puhelin kourassa, jo syntyessään?


Olishan se ollut aika koomista, jos meikäläinen olis kakarana istunut potalla, lankapuhelin kourassa. Ei sitä tällaisista maailman hullutuksista, silloin vielä mitään tiedetty. Käpylehmillä leikittiin ja pitkin metsiä paljain jaloin, juosta vilistettiin. 

Toista se on nyt. Tenavat istutetaan jo melkein vauvaiässä, telkkarin ja tietokoneen ääreen oppimaan, että miltä se maailma näyttää. Ja kuinka siellä pitää toimia, jos meinaa pärjätä. 

Opetetaan oikein kädestä pitäen, kaikki tämän maailman metkut, aasta ööhön.



Kai ne jo siellä tarhassa toisiaan kännyköillä päähän mätkivät ja osaavat kyynärpäitäänkin taitavasti käyttää. Vertailevat keskenään, että kenellä on hienoin ja uusin älykännykkä, vaipan takataskussa.

Ja äidit kilvan kehuvat jälkikasvuaan. Ei se meidän Riepu Petteri vielä osaa potalla käydä, mutta älypuhelinta kyllä käyttää, kuin isänsä konsanaan. Siitä tulee isona varmaan tietokoneinsinööri tai peli koodari. On se vaan niin etevä ikäisekseen.


Mutta mikäs siinä nuorenahan se on vitsa väännettävä, jos meinaa tässä nykymaailmassa pärjätä. 

Ei täällä minun ikäiset nössykät ja tossukat enää, vauhdissa meinaa mukana pysyä. En ole onneksi älytöntä kännykkääni saanut käteeni juurtumaan. Aikoja sitten olen jo tekniikan kehityksen kyydistä pudonnut. Mutta maailmassa on miljoona mukavampaa hommaa, kuin kännykän räpläys. Joten siitä viis.

Kun tuota viereistä kuvaa katsoo, niin tämäkö se on sitä nykytodellisuutta? Tätäkö me haluamme?


Tällaisessa maailmassako ihmiset haluavat elää ja lapsia kasvattaa? Jokainen räpeltää vaan omaa kännykkäänsä, eikä edes huomaa kanssaihmisiä. 

Onko tämä joku joukkohypnoosi, vai maailmankattava aivopesuohjelma? Joka paikassa vaan näpytellään älylaitteita, eikä enää edes keskustella toisten kanssa. Vauvasta vaariin, kaikilla on sama harrastus 24/7.

Sitä minä olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt, mutten ole kehdannut kysyä. Että mitä te sillä kännykällä,  siellä vessassa teette 😂💦

Minkälainen paniikki kansakunnan keskuudessa syntyisi, jos netti kaatuisi edes muutamaksi minuutiksi. Silloin jo hätäisimmät ryntäilisivät ympäriinsä, eivätkä osaisi tehdä yhtään mitään. Ihan kuin heidän aivonsa eivät toimisi, ellei niitä ole kytketty kännykkään. Onko meistä tullut ihan "zombeja"?


Mitä tapahtuisi, jos netti kaatuisi kokonaan, eikä toimisi moneen päivään?

Eihän täällä sen jälkeen toimisi yhtään mikään.

Mitä ihmiset tekisivät ilman kädessä toimivaa kännykkää? Osaisivatko mennä mihinkään suuntaan, jos navigaattori ei toimisi?


Sen jälkeen oltais varmaan, kuin Liisat ihmemaassa. Nähtäis tämä maailma ensimmäisen kerran, ihan omin silmin. Se saattais olla havahduttava kokemus.

Pahimman paniikin jälkeen ihmiset vilkuttelisivat iloisina toisilleen ja kyselisivät ihmeissään. Mitä täällä maailmassa oikein tapahtuu? Ja lopulta joku vanha pieru kysyis, että mitä me tehtiin ennen, kun oli kännyköitä?

Ja kaikki katsoisivat sitä kuin hoomoilasta. Mitä sä horiset, etteikö muka ollut kännyköitä 😱




Aurinkoista aprillipäivää 🐛🌞🐛

Älä anna vihan hiertää 💩

Anna hyvän kiertää 😋

T: Merja


























 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti