Uusi normaali



Joka puolella kuulee ihmettelyä siitä, että aika on nopeutunut ja tottahan sen täytyy olla. Kesäkin tuli ja meni niin nopeasti, ettei sitä meinannut edes huomata. 

Ensin lehmät kirmasivat innoissaan kesälaitumille, käki ehti kukkua muutaman kerran ja perhoset lentelivät iloisina pitkin pihamaata. Ja sitten alkoi yhtäkkiä myllertää, pureva pohjoistuuli, joka lennätti sankan lumipyryn, tienoon ylle. 

Hetkessä lumi peitti alleen maan uumenista nousseet kukat ja silmut ja linnut ryntäilivät etsimään taas ruokaa, tutulta lintulaudalta. Lämpötila laski illan mittaan -5 asteeseen ja lumivaippa laskeutui maan ylle, valaisten pimenevää yötä.

 
Onkohan tämä nyt se takatalvi ja kuinka mones? Vai satoiko kenties, jo tämän vuoden ensilumi maahan. 

Taas taisi talvi yllättää autoilijat ja media saa kirjoitella siitä, meheviä juttuja. 

Taitais olla parempi ajella koko kesä talvirenkailla, niin ei tarvitsis jatkuvasti kokea näitä, ikäviä yllätyksiä.

No, loppu hyvin kaikki hyvin.Taas paistaa aurinko risukasaan ja lumet sulavat toivottavasti, viimeistään ennen juhannusta.

Onkohan tämä nyt se paljon puhuttu uusi normaali. Se, joka on kotoisin sieltä, minne päivä ei paista. Voihan se olla, että järvikin jäätyy vielä uudelleen ja päästään juhannuksena, vaikkapa pilkille. 


Jospa saadaankin nauttia kotimaista kalaa, uusien perunoiden kera, juhlan kunniaksi. Tosin ei ne perunat kyllä tällä kelillä ehdi, juhannukseksi kasvaa. Hyvä jos saadaan ne peltoonkaan, ennen sitä. 

Mutta ei mitään hätää, ihan normaalia kevään etenemistähän tämä on. Tällaistahan se on aina ollut. Vai onko? Enpä tiedä, tuppaa tuo muisti tekemään jo tepposia ja sitä alkaa kuvitella kaikenlaisia salaliittoteorioita. Ilmaston muokkaamisesta ja taivaansumuttajista. 


Ei kai nyt kukaan tahallaan, ihmisten niskaan myrkkyä kylväis ja ilmoja muokkailis. Ilmaston lämpenemistä ja tappavia lehmänpieruja, niillä vaan torjutaan. 

Mutta saapa nyt nähdä mitä luontoäiti tästä puuhasta tykkää. Vetääkö herneen nenäänsä niin pahasti, että saadaan kohta hiihtää kouluun, kesät ja talvet. 

Eihän tuo ainakaan täällä hellettä pukkaa, joten taitaa olla paras kaivaa talvikamppeetkin takaisin, komeron perukoilta. Että tarkenee koiran kanssa, lenkille mennä.

Mutta mitäpä tässä nyt sen enempää "negatiivista energiaa", maailmaan kylväis. Epäkohdat poistuvat kyllä ihan itsestään, kun ne lakaistaan maton alle ja niistä lakataan puhumasta. Niinhän se mediakin tällä hetkellä tomii. Syydetään vaan ilmoille, sotaa, vihaa ja pelkoa tuutin täydeltä, mutta muista asioista ja maailman menosta, vaietaan tyystin. 

Ehkä on parasta vetää vaan, suuta hevosenkengälle ja painella eteenpäin, kuin mummo lumessa. Kyllä tämä maailma, jossain vaiheessa, oikeille raiteilleen keikahtaa. Kunhan nyt ensin muutama vuosi tätä sontaläjää myllätään, oikein pohjamutia myöten. 



Ja onhan tässä ilmaston "lämpenemisessä" se hyvä puoli, ettei tarvitse enää jääpaloja pakastimessa jäädytellä, kun voi hakea ne pihamaalta. Kesät, talvet.

Joopa joo, taidanpa keittää kupposen kuumaa, laittaa villasukat jalkaan ja vetäytyä uuninpankolle, kirjaa lukemaan. 



Mukavaa kevään jatkoa kaikille 🌷🤗🌷

Annetaan hyvän kiertää 🌸💛🌸

T: Merja







 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti