Kärsimys kaunistaa



Jos olisin lapsena tai nuorena tiennyt, että vanhempani elävät yli 85-vuotiaiksi, minulta olisi varmaan jäänyt monet traumaattiset asiat, tekemättä ja kokematta. Kuolemanpelko saa meidät joskus tekemään, uskomattomia juttuja. Kuvittelemme, että voimme estää jonkun toisen ihmisen kuoleman, tukemalla ja tekemällä asioita hänen puolestaan tai takomalla itsetuhoiselle ihmiselle, järkeä halolla päähän. Vasta jälkeenpäin ymmärrämme, että viikatemies niittää satoaan meistä huolimatta silloin kun aika on. 

Jos pelokas, sisäinen lapseni olisi tiennyt, että selviän ihan hyvin, kaikesta siitä paskasta, mitä ylleni taivaalta sataa. Niin se olisi voinut viettää paljon huolettomampaa elämää ja heittää kaiken, Herran haltuun. 

Mutta tännehän ollaan tultu nimenomaan kärsimään, siis nykykielellä, suorittamaan oppiläksyjä. Jos, "masokistinen" sielu haluaa kokea kärsimyksiä maallisessa tomumajassaan, niin sillähän on oikeus viedä kehoa kuin pässiä narussa. 

Sielu laatii vaan mielivaltaisen suunnitelman ja valitsee sopivan kropan, jonka sisälle se voi putkahtaa, toteuttamaan hulluja toiveitaan. Eli keho on vain tahdoton möykky, jota tökitään neuloilla kuin voodoo nukkea. Mutta siitä viis, kärsimys kaunistaa. No, huh huh, taas lähti vähän mopo keulimaan, eikä ihan vähänkään 😉

Eihän tämä elämä pelkkää kärsimystä ole ollut, paremminkin päinvastoin. Jos sitä nyt ajattelee, niin tämähän on ollut, tähän asti, ihan hyvä elämä. Oppiläksyistä huolimatta tai niiden ansiosta. Olen selvinnyt kaikesta paremmin kuin odotin. Ei olis uskonut, että se pieni, pelokas pentu pääsee näin pitkälle, ihan omin nokkineen. 

Mutta eihän sitä koskaan tiedä millaista vuoristorataa on vielä edessäpäin ja kuinka pitkälti. Sieluni on voinut sinetöidä ties minkälaisia sopimuksia, ennen tänne tuloaan. Ja naureskelee vaan tällä hetkellä partaansa, että ootappa vaan, kun polkasen kohta mopon käyntiin. Sitten sitä mennään, eikä meinata.

Mutta tuli, mitä tuli niin eiköhän siitä tällä elämänkokemuksella jotenkin selviä. Onhan se pentu tässä matkan varrella kuitenkin kasvanut aikuiseksi, vaikkei tappavan tylsä ja asiallinen halua ollakaan 😂

Nauttikaa elämän matkasta, minne ikinä se sitten viekin 🌼🤗🌼

T: Merja












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti