Pelko



Olen jo monta vuotta seurannut kaikenlaista uutisten tuuttaamaa pelkopornoa, päätäni pyöritellen ja pilke silmäkulmassa. Meitä pelotellaan joka päivä mitä omituisimmilla, utopistisilla uutisilla, joissa ei ole järjen häivää. Tämä juttu on tarkoituksella yliammuttu ja tuottaa toivottavasti edes vähän iloa, tämän kylmän talven keskelle.

Kevään lähestyessä kimppuumme hyökkäävät tappavat koirankakat ja vihreiltä niityiltä tuprahtelevat lehmänpierut, jotka tuhoavat planeettamme tuossa tuokiossa. Otsonikato pamahtaa päällemme sekunnin murto osassa. Eikä auta muu kuin kaivaa kaapista suojahaalarit ja kaasunaamarit, jos meinaa ulos uskaltautua. 

Seuraavaksi tulevat tietysti ne tappajapunkit, jotka haistavat sinut jo 9 metrin päästä. Metsälenkillä ne kipittävät perässäsi, sakeassa varvikossa, millimetrin pituisilla, pikku koivillaan ja hyökkäävät sinun ja koirasi kimppuun, ennen kuin huomaatkaan. Joten pistähän liikettä kinttuihin.

Metsämarjat ja sienet ovat täynnä, mitä vaarallisempi loisia. Ne valtaavat hetkessä kehosi, tunkeutuvat jokaiseen suolenmutkaan ja tuhoavat sinut sisältä päin. Ensimmäinen oire on pinkeä tappajapieru. Jos kuulet sen, hakeudu välittömästi hoitoon. Vaikka luulen kyllä, että soitettuasi hädissäsi 112:een sinulle saatetaan tarjota aikaa kallonkutistajalle. Ja se on todellakin, ihan oikea osoite.

Kohta koittaa taas se aika, kun  kimppuumme hyökkäävät ne hirveät Hitchcocin linnut, jotka levittävät ympärilleen lintuinfluenssaa. Jokainen tiellemme tipahtava tai terassilla kököttävä linnunkakka, aiheuttaa kiihtyviä sydämenlyöntejä ja kansakunnan paniikki on käsin kosketeltavaa. Puuttuu enää ne muumeissa esiintyvät ihmissyöjä kanat, joita kuulemani mukaan lymyää, metsän uumenissa.

Jos ulkona on vaarallista niin eipä sisälläkään sen turvallisempaa ole. Joten olehan varuillasi. Nurkissa vilistää, vaikka minkälaisia vaarallisia olioita. On ällöttäviä sokeritoukkia, jotka ennustavat kosteusvaurioita ja homesienten putkahtelua talosi nurkkiin.  Petivaatteissa lymyää miljoonien pölypunkkien armeija, valmiina tukehduttamaan sinut, hetkenä minä hyvänsä. On tietenkin myös nenäonteloosi yöllä ryömiviä hämähäkkejä, jotka kutovat poskiontelot täyteen pesiään niin, että sadat pikkuhämähäkit ryömivät ulos korvistasi ja epäilyttäviltä näyttävistä näppylöistä. Ja uusimpana villityksenä tietenkin nämä astmatorakat. Nehän ne vasta vaarallisia ovatkin. Niiden kanssa en todellakaan halua tehdä tuttavuutta.

Tiedän kyllä, että monille ihmisille pölyt ja homeet ym. sisäilmaongelmat aiheuttavat kaikenlaisia ikäviä oireita, enkä halua todellakaan vähätellä niitä. Mutta suurin osa ihmisistä selviää näistä kaikista, ympärillämme lymyävistä vaaroista, ilman huolen häivää. 

No, nämä vaarat ovat vielä pientä sen rinnalla, mitä kaikki kehoamme uhkaavat ja varsinkin lääkitystä vaativat sairaudet aiheuttavat. Uusia sairauksia putkahtelee kuin sieniä sateella. Ovatko ne oikeasti edes sairauksia ja tarvitseeko niitä lääkitä. Onko jokainen pienen pieni tuntemus tai oire, merkkejä jostain vakavasta sairaudesta. Niin meille ainakin halutaan uskotella. Kummasti oireet kuitenkin joskus katoavat, kun vetäisee vaan  foliohatun päähänsä. 

Tarkkaile, joka hetki itseäsi ja kehoasi. Laita sykemittari ranteeseen ja kytke kaikki muutkin tarkkailulaitteet päälle, että varmasti saat hälytyksen heti, vaikka keskellä yötä, jos kehosi lakkaa toimimasta THL:n taulukoissa määriteltyjen arvojen mukaan. Nopea toiminta saattaa pelastaa henkesi, hädän hetkellä. Jos tästä kaikesta tarkkailusta ei stressitasot nouse ja keho ala oirehtia niin meille keksitään kyllä vielä järeämpiäkin keinoja.  

Elämä on vaarallista ja meidän maallinen tomumajamme kuolee jonain päivänä. Se on ikävä tosiasia tai onko se nyt niin ikäväkään. Pääseehän tänne aina uudestaan, jos tällä kertaa sössii hommansa. Mutta kannattaako koko elämä viettää turhien pelkojen kourissa tai maalailla piruja seinillä, ilman mitään todellista uhkaa. Voisiko joskus vaan höllätä hieman, sitä liian tiukkaa pipoa tai ponnaria ja antautua elämän virran vietäväksi. Kuitenkin elämässä kaikki asiat menevät niin kuin niiden on tarkoitus mennä, halusit tai et. Ja niin kuin Juice lauloi....ei elämästä selviä hengissä...😉

Aurinkoista talvipäivää 🌲🐇🐾🐇🌲










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti