Sisäinen soturi



 

Katsoin eilen illalla tositapahtumiin pohjautuvan elokuvan, poikien sisäoppilaitoksesta. Kuinka aikuiset miehet, opettajat, kurittivat jotkut lapsista, henkihieveriin ja käyttivät heitä sekä henkisesti ja fyysisesti hyväkseen. Siis se oli todella järkyttävää ja tuli sellainen olo, että miten tämä maailma ja osa ihmiskunnasta, voi olla näin sairas. Ja, jos joku vielä kuvittelee, ettei meillä täällä lintukodossa, tapahdu mitään samankaltaista, niin kannattaa käydä kurkkaamassa, sinne kaninkoloon.

No, lopulta kuitenkin se pienin ja kaltoinkohdelluin poika nousi omaan voimaansa ja sai aikaan myös toisten voimaantumisen. Kaikki lapset uskaltautuivat puhumaan omaa totuuttaan ja koko opettajasakki joutui vastuuseen teoistaan. Eli loppu hyvin, kaikki hyvin.

Meidät on aivopesty uskomaan, ettei yksi pieni ihminen voi tehdä mitään asioiden hyväksi. On parempi olla hiljaa, sietää ja sopeutua. Aika ajoin meitä koulutetaan tottelemaan, syöttämällä median kautta uhkauksia ja pelotteita, milloin mistäkin aivan älyttömästä asiasta. 

Jos et tottele, kotiisi hyökkää "kurtturuusupolliisi tai kompostikyttääjä". Jos et suostu ottamaan piikkiä hanuriin tai siruttamaan ja rekisteröimään koiraasi, kissaasi tai lopulta ottamaan itse sitä sirua päähäsi, niin sinua rankaistaan. Voit joutua maksamaan sakkoja, jopa tuhansia euroja tai "hyvällä lykyllä" päätyä viettämään päiviäsi, kaltereiden taakse.

Sakkojen uhka tai vapauden riistäminen on voimakas pelote, koska ihmiset on ajettu siihen jamaan, ettei monellakaan ole enää varaa maksaa näitä uhkasakkoja. Ja, jos yksi pieni ihminen tästä kaikesta kieltäytyy, niin hänelle voi käydä tosi köppäsesti. Onhan näitä varottavia esimerkkejä nostettu, viime vuosina eteemme ja hierottu naamaamme, oikein olan takaa.

Aina, kun joku alkaa puhua omaan voimaan nousemisesta, osa porukasta alkaa uhota nyrkit pystyssä. Joo, hyvä idea, ostetaan aseet ja tapetaan kaikki. Jokainen voi miettiä hiljaa mielessään, olisiko se oikea vaihtoehto, vai tarvitseeko tuota edes miettiä.

Onko mahdotonta ajatella, että oman voiman voisi saavuttaa rauhanomaisin keinoin. Esimerkiksi opettelemalla asettamaan terveet rajat ja sanomalla EI. Sanomalla, että nyt riittää. Kun tarpeeksi moni maan matonen sanoo ei, niin muutos voi alkaa ja ihan ilman väkivaltaa.

Tietysti sitä ensimmäistä vastarannan kiiskeä saatetaan yrittää vaientaa, uhkailla tai viedä putkaan. Hänet voidaan kärrätä pehmustettuun koppiin miettimään, että oliko nyt viisasta päästellä, niitä sammakkoja suustaan ja vielä julkisesti. Antaa olla viimeinen kerta tai muuten... 

Mutta, mitä sitten. Jos on tullut valittua oppiläksykseen sellainen kokemus, niin sittenhän se on varmaan käytävä läpi. Ja ainahan sitä voi vedota siihen, ettei ufoihin uskovilla foliohatuilla, ole todellakaan, kaikki muumit laaksossa 😂

Iloa ja valoa päivääsi 💛💜💛

T: Merja









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti