Oma voima




Huomasin jo lapsena, että aistin voimakkaasti toisten ihmisten energiat ja näin heidän lävitseen. Jos he valehtelivat, teeskentelivät tai olivat vaivaantuneita seurassani, se ei jäänyt minulta huomaamatta. Pitikö joku ihminen minusta vai ei, niin sekin näkyi tosi selvästi. Ja mitä enemmän, joku yritti peitellä tunteitaan, höpisemällä omituisia juttujaan, sitä selvemmin se näkyi. Minusta se oli aika huvittavaa ja aiheutti välillä tosi noloja tilanteita, kun yritin teeskennellä, etten huomaa heidän hassua käytöstään. 

En ymmärtänyt, että tässä kyvyssäni olisi ollut mitään ihmeellistä, sillä kuvittelin, että kaikki muutkin ihmiset näkivät tällaiset asiat. Tajusin vasta paljon myöhemmin, ettei näin ole. Jotkut ihmiset ovat täysin sokeita ja heille voi syöttää pajunköyttä, niin paljon kuin sielu sietää.

Tämä "aisti" toi mukanaan myös sen, että näin ihmisten heikkoudet. Olisin tiukan paikan tullen, voinut iskeä juuri siihen heikkoon kohtaan, jos olisin halunnut nujertaa heidät tai esimerkiksi lopettaa kiusaamisen. Ymmärsin, että minulla on käytössäni "voima", jota voin käyttää joko hyvää tai pahaan. 


Ehkä juuri siksi olen yrittänyt pitää tuon oman voiman aina jonkunlaisissa aisoissa, enkä ole päästänyt sitä ryntäilemään suinpäin, sinne tänne.

Oma voima on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Olen kokenut, että niin kauan, kun en osaa hallita täysin tuota voimaa, se on paras pitää häkissä.


Meissä kaikissa asuu hyvyys ja pahuus, halusimme tai emme. Jokainen kykenee hyviin tekoihin, mutta halutessaan myös pahoihin. Ja kuten ympärillämme vellovasta maailmasta näemme, nuo pahat teot karkaavat herkästi käsistä. Kun antaa pahuudelle pikkusormen, se vie usein koko käden. 



Monesti haluamme kostaa pahat teot ja maksaa samalla mitalla takaisin. Silmä silmästä, hammas hampaasta, periaatteella. Mutta onko se oikein? Olisiko parempi kääntää vaan toinenkin poski?

Oma voima on hyvä asia, kun sitä käyttää oikein ja ottaa vastuun teoistaan. Mutta väärin käytettynä sillä voi saada, paljon tuhoa aikaiseksi. 

Voima ja valta sokaisevat. Ihmisiä voi hallita, manipuloida, käyttää hyväkseen ja lopulta myös tuhota.

Sodat eivät lopu sotimalla. Eikä viha katoa maailmasta, lietsomalla lisää vihaa. 


Voimmeko pelastaa tämän maailman, käyttämällä omaa voimaamme hyviin tekoihin? Vai luisuuko, koko ihmiskunta takaisin pimeän puolelle ja tuhoaa lopulta, itse itsensä.

Käytänkö omaa voimaani tänään, hyvään vai pahaan? Sen päätöksen jokainen ihminen joutuu tekemään, ihan itse. 

 

Anna sisäisen valosi loistaa 🌞🌷🤗🌷🌞

Laitetaan hyvä kiertämään 💫😍💫

T: Merja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti