Onnenmaa

 


On se uskomatonta, että saimme jo seitsemättä kertaa, maailman onnellisimman maan tittelin. Pakko se on uskoa, koska se on riippumaton tutkimus. Ja, jos asia on tutkittu ja sen tiimoilta on kourallista ihmisiä haastateltu. Ja lopulta luotettavat asiantuntijat, ovat sitä kauan pohdittuaan. Sen meille ilmoittaneet. Niin silloinhan se on tosiasia. Vai onko? Ihmettelen vaan, että minkälainen ajatuskoneisto tuolla riippumatolla oikein on? No, vitsi, vitsi 🤣💦 Eipäs nyt aleta liikaa ilakoimaan, ettei tule itku pitkästä ilosta 😉

En minä sitä sano, että täällä Suomessa olis kaikki päin hanuria. Onhan täällä "puhdasta luontoa", tilaa olla ja elää. Täällä ei ainakaan tällä hetkellä sodita ja elämä on muutenkin vapaampaa kuin muualla. Ja onhan täällä sitä, tätä ja tuota, mitä monessa maassa ei ole. Mut siinähän se juju piileekin, että muualla maailmassa, on kaikki päin persettä. Ja, kun meillä asiat ei ole ihan niin paljon päin prinkkalaa, niin mehän ollaan sitten automaattisesti, maailman onnellisin kansa. Hyvä me 👍


Mutta tällä hetkellä täällä tapahtuu ennennäkemättömiä asioita, ainakin minun mielestäni. Ja ne asiat eivät ole, ikävä kyllä, positiivisia.

Olemme ajautuneet umpisolmuun, tahtojen taisteluun, josta ei näy olevan minkäänlaista järkevää ulospääsyä. Ja mitä enemmän tuota solmua yritetään muka avata, sitä sotkuisemmaksi ja isommaksi vyyhdeksi, se kasvaa. 

Ajammeko täysillä seinää päin, vai onnistuvatko päättäjät saksimaan solmut auki? Se jää nähtäväksi. Vai viheltääkö, pilliin puhaltaja pelin poikki, asettamalla maamme jonkinlaiseen "poikkeustilaan". Sillä sehän antaisi rajattomat mahdollisuudet, mielivallalle.


No, nämä nyt ovat vaan näitä minun "negatiivisia" ajatuksiani, enkä halua maalata piruja seinälle. Jokainen saa ajatella asioista, niin kuin haluaa. Ja kellua minkälaisessa hötössä huvittaa. Kääntää kaiken väkisin positiiviseksi, tai jopa sulkea silmänsä kokonaan todellisuudelta. 

Mutta minusta tämän hetken energiat ovat todella outoja ja erittäin räjähdysherkkiä, joten voi tapahtua ihan mitä tahansa. Sekä yksilötasolla, että kollektiivisesti.



Kiiltävien kolikoiden kilinä, on mieluisinta musiikkia, maailman päättäjille. Raha pyörittää maailmaa ja sillä voi ostaa ihan mitä sielu sietää ja melkein, kenet tahansa.

Mutta eihän se raha itsessään paha ole, vaan se miten me sitä käytämme, kaikkeen negatiiviseen. 

Mitä tapahtuisi, jos alkaisimme käyttää rahaa kaikkeen hyvään ja positiiviseen. Jos jakaisimme maailman rikkaudet oikeudenmukaisesti kaikkien kesken. Olisiko maailma sen jälkeen parempi paikka, meille kaikille?

Ennen sankarit ryöstivät rahat rikkailta ja antoivat köyhille. Nämä nykypäivän "Robin Hoodit" ryöstävät köyhiltä ja antavat rikkaille. Maailmassa kaikki on käännetty ylösalaisin.



Mutta mitä tuohon onnellisuuteen tulee, niin minä olen kyllä ollut aina vähän "onnellinen". Sillä ei kyllä ole mitään tekemistä, tämän kansan onnellisuuden kanssa. Ovat alienit vaan silloin aikojen alussa pudottaneet mut sieltä avaruusaluksen luukusta, pää edellä maahan. Ilman laskuvarjoa. Pakostihan sellainen jälkensä jättää. 



Olen joskus ennenkin havahtunut siihen, että pahimpienkin vaikeuksien keskellä, saatan alkaa hymyillä. 

Tämän flunssankin kourissa kituessa, olen ollut kummallisessa sisäisen rauhan tilassa. Olen vaan hymyillyt onnellisena, vaikka olo on ollut välillä, ihan hirveä. 

Kai ne viimeisetkin muumit muuttavat tämän taudin myötä, autuaammille metsästysmaille. Sammuttavat valot yläkerrasta ja laittavat ulko-oven säppiin. 

Siinä sitten vaan möllöttelen lopun elämääni, ihan hoomoilasena ja olen onnellinen 🤣💦


Iloa ja valoa päivääsi 😹🐸🙃🐸😻

Anna hyvän kiertää 🎈🤗🎈

T: Merja

2 kommenttia:

  1. Me tuota onnellisuutta Mursun kanssa eilen mietittiin. Että mikä meistä tekee onnellisia.
    Paljon parjattu verotus, jolla saadaan aika paljon kaiken laista. Terveydenhuoltoa - meidän sotealueella se ainakin toimii meidän kohdalla hyvin, joidenkin kohdalla kai ei.
    Teitäkin hoidetaan, vaikkei aina niin kauhean hyvin, mutta kyllä meillä maalla oli menneenä talvena tiet paremmassa kunnossa kuin lähikaupungissa kadut 😲
    Kirjasto - varaamani kirjat oli tulleet 50-65 km päästä - riippuen siitä mitä kautta postiauto oli ajanut. Eikä se maksanut mitään.
    Koulunkäyntikin on aika pitkälle ilmaista, vaikka moni pikkukoulu, etenkin maaseudulla, saa lopetuspäätöksen.
    Että kaikenlaista me niillä verorahoilla saadaan, ainakin halvemmalla kuin jos ei maksettaisi veroja.
    Toisenlaisiakin vaihtoehtoja kun on - voisi joutua vaikka ottamaan kalliin sairausvakuutuksen.

    Mutta nyt kyllä vähän harmittaa, kun ei nuo Huuhkajat taida sittenkään voittaa tuota jalkapallo-ottelua, vaikka niin oli tarkoitus. No, toisen kerran sitten.

    Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle, kaima.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista 🌹 Olet ihan oikeassa. Täällä on paljon hyviä asioita. Niitä ei pitäisi tuhota. Esim. kyläkoulujen lakkautus, jota täällä just parhaillaan toteutetaan, ei ole minusta hyvä päätös. Meillä on kaunis, rakas ja vapaa isänmaa. Toivon, että se sellaisena säilyy jatkossakin. Aurinkoista kevättä sinulle 🌞🤗🌞

    VastaaPoista