Kevät keikkuen tulevi




Totta se on. Onhan sen pakko olla, että ilmasto on lämmennyt, ainakin täällä pohjolan perukoilla niin paljon, että olemme vaarassa käristyä hengiltä, hetkellä millä hyvänsä. Ihanhan tässä meinaa hikeä pukata, tätäkin juttua kirjoittaessa. 

Huhtikuuta mennään jo pitkällä ja viime yönä satoi yli kymmenen senttiä lunta ja lisää tulee kuin esterin peräkamarista. Että hellettä piisaa, tämänkin päivän. Pakkasta on -8 astetta. Ja varpaat ihan kuurassa täällä mökissäkin. Ei auta, kun lähteä puita hakemaan ja uunia lämmittämään, jos meinaa sulana pysyä.


Eniten tämä "keväinen lämpöaalto" tekee hallaa muuttolinnuille, jotka tuolla pihamaalla värjöttelevät lumen keskellä ja yrittävät etsiä, murua rinnan alle.

Heti aamusta lintulaudan vierellä istui jänis, vaahterassa keikkuivat oravat ja kaikki kylän linnut pienestä isoimpaan, odottivat nokka auki aamupalaa.


Se on kyllä lohduttavaa huomata, että kaikki metsän eläimet napsivat pähkinöitä ja siemeniä napaansa, täysin sulassa sovussa keskenään. Eläinten ystävällisyydestä ja läheisyydestä, olis kyllä meille ihmisillekin vielä, paljon oppimista.


Läheisellä järvellä, joka kesä pesivä joutsenpariskunta on lennellyt jo pari viikkoa ympäriinsä ja etsinyt sulaa vettä. Mutta järvi on jäässä edelleenkin ja näköjään pysyykin.

Toissapäivänä joutsenet uiskentelivat keskellä peltoa, auringon sulattamassa lammikossa. Mutta eihän tuokaan lysti kauan kestänyt, kun lammikot jäätyivät taas uudelleen.



Näinhän siinä käy, kun me luomakunnan kruunut kuvittelemme, että voisimme ruveta säänhaltijoiksi. Kylvää sontavanaa taivaalle mielin määrin ja leikkiä Haarpeillamme, typeriä ihmisten leikkejä.

Minusta luonnon tasapainon järkyttäminen, ei ole viisasta puuhaa. Mutta mitäpä minä, pieni maan matonen, siitä muka tietäisin. Parasta se on vaan kaivaa sukset uudelleen naftaliinista ja alkaa raivata polkuja umpihankeen. 


Se on minun tehtäväni ja sen homman osaan jo entuudestaan. Joten eihän tässä ole mitään hätää, vaikka juhannukseen asti, tätä lämpöaaltoa riittäisi.

Jatkakoot "säidenhaltijat" vaan puuhiaan, ja ottakoot sitten vastuun teoistaan, kun luotoäiti vetää herneen, oikein kunnolla nenukkiin ja näyttää mistä se kana pissii.
Joten sitä odotellessa ⛄

Mukavia kevätpäiviä kaikille🌷🤗🌷

Annetaan hyvän kiertää 🐛💫🐛

T: Merja









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti